Tato ocílka přináší nový rozměr – jedná se o odolnou ocelovou tyč s trvalým jemným diamantovým povrchem Diamond Sharp Stick je opatřena rukojetí z tvarované gumy, je tedy protiskluzová a pohodlná Ruku, kterou ocílku držíte, ochrání osazená záštita Diamantová ocílka zajišťuje řádnou údržbu kuchyňských, řezbářských i jiných nožů rychleji a účinněji než kdy dříve Zabere to jen pár tahů nožem a údržba ostří je hotova (trochu víc, pokud máte opravdu tupý nůž), dosáhnete ostří jako z výroby Diamant je, jak známo, nejvýše na stupnici tvrdosti minerálů a právě proto je ideálním brusivem pro rychlé obnovení a údržbu ostří všech nástrojů a nožů Ocílka je tedy ideální do kuchyně i do každé dílny
Pokyny pro použití
Krok 1 - umístěte špičku ocílky na stabilní povrch; držte rukojeť ocílky pevně v jedné ruce a nůž v druhé
Krok 2 - zjistěte si úhel ostří, které se chystáte nabrousit; umístěte čepel na tyč a plynulým tahem dolů ke špičce ocílky ostřete (jako byste chtěli od tyče odříznout tenkou vrstvu); zachovávejte stejný úhel a vyvíjejte lehký tlak; udržení konzistentního úhlu je nezbytné pro dosažení nejlepších výsledků
Krok 3 - udělejte cca 3 až 4 tahy a pak nůž otočte – přiložte k tyči z druhé strany a postup opakujte na druhé straně ostří; vše opakujte, dokud není čepel ostrá
Upozornění: Nikdy nepoužívejte brusný olej na diamantové brousky, protože by mohl ucpat póry diamantového povrchu, což by mělo za následek hladký povrch brousku a tedy jeho nefunkčnost Čistěte tyč vodou a hobliny otřete pomocí hadru nepouštějícího chlupy Tyč by měla být před dalším použitím zcela suchá
Důležité: Předtím, než začnete používat brousek, přečtěte si pokyny Nespěchejte a věnujte pozornost tomu, co děláte Ostření nožů je již z podstaty nebezpečnou činností - používáte-li tento brousek správně, nemůže vám ublížit, ale neopatrné zacházení s nožem může