Masové koule Původně z Itálie, ale podmanily si celý svět Velmi oblíbené ve Státech, ale také ve Skandinávii Asi tušíme proč, že? Tyto koule z hovězího předního mletého masa jsou namixované s rýží basmati a dochucené pouze petrželí Pak již jen pepř a sůl a hotovo Sladká rajská omáčka je klasikou z kořenové zeleniny a rajského protlaku, s lehkým tónem skořice Tohle bude prostě trhák, po kterém se utlučou hlavně naše děti Poměr masa a rýže basmati je zvolen takový, aby bylo jídlo kompletně vyvážené jako celek, ale pokud si k němu uděláme těstoviny, získáme tak regulérní dvě porce pro vydatný oběd či večeři
Složení
masovo-rýžové koule (51 %;
hovězí maso mleté (50 %), rýže basmati (15 %),
voda, vejce, olej řepkový,
sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný),
sušená petržel, pepř),
rajská omáčka (49 %;
voda, rajský protlak (voda, rajčatový protlak, cukr, sůl),
cibule, kořenová zelenina (mrkev, celer, pastinák, petržel),
rýžová mouka, kukuřičná mouka, řepkový olej,
cukr, citron, sůl (jedlá kamenná sůl, jodičnan draselný),
divoké koření
Energetická hodnota
540 kJ
Obsah proteinů
6,7 g
Obsah tuků
4,7 g
Obsah sacharidů
17,2 %
Hmotnost
200 g
(+/- 5 %, z 300g syrového masa)
Informace pro alergiky
bezvaječné, bez laktózy, bezlepkové